ساخت تابلو چنج اور ژنراتور
تابلو کنترل ژنراتور و انواع آن :
قبل از توضیح درباره ساخت تابلو چنج اور ژنراتور, بیایید به توضیح درباره تابلو کنترل ژنراتور بپردازیم.
همانطور که تمام دستگاه ها نیاز به یک بخش کنترل دارند. ژنراتور ها نیز به یک بخش کنترلی دارند که این بخش کنترلی میتواند به شکل قدیم خود به صورت مکانیکی و دستی باشد و یا به صورت امروزی به صورت الکترونیکی و PLC باشد.
چیزی که مسلم است این است که به هرحال شما در هر دستگاهی باید بتوانید پارامترهای حیاتی آن دستگاه را مشاهده و کنترل نمایید .
در ژنراتور ها که از دو جز آلترناتور و موتور تشکیل شده اند تعدادی پارامتر مهم در بخش موتور و تعدادی پارامتر مهم در بخش ژنراتور داریم .
در بخش موتور شما باید بتوانید فشار روغن ,دمای آب , دور موتور را مشاهده و کنترل نمایید . در بخش ژنراتور نیز شما باید بتوانید ولتاژ خروجی و فرکانس ژنراتور را مشاهده و کنترل نمایید.
پارامتر هایی که عنوان شد حداقل ها هستند در موتور های جدیدتر و بزرگتر پارامتر های بیشتری تحت کنترل هستند .اعم از: سطح آب ,سطح روغن ,دمای خروجی اگزوز ,جریان خروجی ژنراتور , لرزش موتور و ژنراتور , دمای سیم پیچ و در ژنراتور های بسیار بزرگ تر حتی دمای بلبرینگ های ژنراتور ,دمای سیم پیچ ژنراتور , دمای تک تک سر سیلندر ها و بسیار پارامتر دیگر نیز سنجیده میشود .
در موتور و ژنراتور های قدیم این موارد به صورت ساده توسط گیج های آنالوگ و فشنگی های آب و روغن کنترل میشد و خبر از برد های کنترل دیجیتالی نبود با پیشرفت ژنراتورها و حساس تر شدن مصرف برد های دیجیتال وظیفه مانیتور و در مرحله بعد کنترل و حفاظت پارامتر های ژنراتور به صورت اتوماتیک را به عهده گرفتند .
برد های کنترل دارای سرعت , دقت , و کنترل بسیار دقیق تری نسبت به گذشتگان خود هستند و نیاز به کنترل مداوم موتور و ژنراتور را کاهش میدهد چرا که در صورت وقوع خطا برد های کنترل فرمان خاموش ژنراتور را میدهند .
تابلو چنج اور ژنراتور چیست ؟
سیستم چنج اور به صورت ساده سیستمی است که در صورتی که منبع برق یک قطع شود مصرف کننده را به صورت ایمن به منبع برق دوم متصل میکند .در مورد بحث ژنراتورها منبع برق اصلی مصرف کننده ها برق شهری می باشد که در صورت قطع برف شهر ژنراتور روشن شده و برق مصرفی توسط کنتاکتور ها به خروجی ژنراتور متصل میشود , و درصورتی که مجدد برق شهر متصل شود مصرف کننده را از ژنراتور قطع و به برق شهری متصل میکند.
همانطور که در بالا عنوان شد در گذشته تمام کارهای مورد نیاز به صورت دستی و یا در مرحله بعدی توسط مدارات فرمان برق صنعتی یعنی رله و کنتاکتور ها انجام میشد .با ورود برد های کنترل تمام پردازش های قطع و وصل کنتاکتور های برق شهر و ژنراتور توسط برد های کنترل انجام میشود .
در نتیجه بسیاری از سیم کشی ها و تجهیزات اضافی نظیر رله ها و تایمر ها از تابلو های کنترلی حذف شده , امروزه شما میتوانید تعیین کنید که چه مدت از قطع برق شهر ژنراتور وارد مدارشود , چه مدت بعد از وصل ژنراتور ژنراتور از مدار خارج شود , چه مدت زمان ژنراتور برای خنک کاری روشن بماند , چه زمان هایی جهت تست به صورت از پیش تعیین شده روشن شود و بسیاری از فرامین دیگر تنها توسط یک برد کنترل انجام خواهد شد .
از معرف ترین برد های کنترل که در ایران مورد استفاده قرار میگیرند میتوان به برد های دیپسی انگلستان , دیتاکام ترکیه ,کمپ ترکیه و… اشاره کرد.
یکی از پروژه های سنکرون شرکت ما را در ویدئو زیر تماشا کنید.
ایرانیان دیزل چه تابلوهایی را میتواند بسازد ؟
در زمینه ژنراتورهای دیزلی و گازسوز تمام تابلو های کنترلی و مانیتورینگ ژنراتور چه به صورت استفاده از برد های کنترلی نظیر دیپسی چه به صورت سفارشی و اختصاصی توسط plc با قابلیت سنجش تمام پارامترهای موتور و ژنراتور در رنج وسیعی از آمپراژ قابلیت ساخت دارد .
تابلو های چنج اور یا ATS در تمام آمپراژ امکان ساخت در سریع ترین زمان ممکن وجود دارد , در شهر های تهران ,کرج , قزوین مستقیما میتواند از شعبه همان شهر اقدام فرمایید .
ساخت انواع تابلو های سنکرون , سنکرون یک یا چند ژنراتور با برق شهر , پارالل چند ژنراتور با یکدیگر و تمام سناریو های ممکن قابلیت ساخت دارد .
همچنین ایرانیان دیزل متخصص در زمینه ژنراتور های گازسوز و راه اندازی می باشد در نتیجه بهترین طراحی تابلو برای نصب بر روی ژنراتور های گازسوز را میتوانید از تیم ایرانیان دیزل بخواهید .